Hoe repareer je een scheur in een muur met je eigen handen

Bij het starten van reparatiewerkzaamheden, het demonteren en verwijderen van oud behangpapier van de muren vindt u: scheuren in de muren. Dit fenomeen komt vaak voor en is nogal onaangenaam. Scheuren kunnen verschillende vormen en maten hebben, het gebeurt zo dat uit een kleine scheur een heel web van kleine defecten in de muur wordt gevormd. Er zijn ook doorgaande scheuren (gaatjes). Het is natuurlijk onmogelijk om over zo’n muur te plakken of deze te omhullen met gipsplaat, tenzij het probleem onmiddellijk wordt verholpen – scheuren in de muren, de muur zal blijven vervormen en langzaam instorten. Hoe u op de juiste manier met scheuren omgaat en hoe u ze met uw eigen handen kunt repareren, wordt in het artikel besproken.

Wat te doen als er scheuren in de muren zijn bedekt met gips??

Voordat je scheuren in de muur gaat repareren, moet je de exacte afwerking van de muur weten. Laten we de met gips bedekte muren eens nader bekijken. Wanneer u begint met het afdichten van scheuren, moet u het oppervlak reinigen.

Met behulp van gereedschap (beitel, hamer of perforator) wordt het gips verwijderd. Vervolgens wordt de muur met een borstel gereinigd van het gevormde stof en vuil, om het vuil uiteindelijk te verwijderen, wast u het gebied rond de scheur met een vochtig washandje.

Wat te doen als zich scheuren vormen op de met gips bedekte muren?Hoe repareer je een scheur in een muur met je eigen handen

Nadat de muur schoon is geworden, is het de moeite waard om de scheur te verwijderen. Hiervoor wordt een speciale oplossing gebruikt. Bouwers raden aan om gipsmengsels te gebruiken, die kunnen worden gekocht bij een ijzerhandel. Nadat we de instructies zorgvuldig hebben bestudeerd, combineren we het gips met water, roeren het zodat er geen klontjes zijn en vullen de scheur met de oplossing.

De oplossing wordt aangebracht met een spatel. Na het drogen heeft gips de neiging om uit te zetten, dus moet ervoor worden gezorgd dat er geen overtollige oplossing in de scheuren zit. Overdrijf het met de hoeveelheid gips, en de scheur zal dieper worden, een nieuwe vervorming van de muur zal beginnen.

Nadat de scheuren zijn gerepareerd, is het noodzakelijk om het gips volledig te laten drogen, dit duurt 5-6 uur. Verwijder daarna met behulp van schuurpapier de resten van de pleister. En geniet van een gladde muur zonder scheuren.

Scheuren in metselwerk repareren

Veel mensen die in bakstenen huizen wonen denken dat het probleem met scheuren voor hen niet relevant is, maar dat is niet zo. Scheuren kunnen zich ook vormen in bakstenen muren, terwijl hun verwijdering in verschillende fasen plaatsvindt. Hoe gek het ook klinkt, de scheur moet eerst worden weggewerkt en dieper gemaakt. Dit wordt gedaan om de ruimte goed te vullen met de oplossing. Het materiaal voor het afdichten van scheuren moet worden gekozen rekening houdend met waar het defect zich bevindt, van binnen of van buiten het huis..

Scheuren in metselwerk reparerenScheuren in metselwerk repareren

Voor interne inbedding is een gipsmortel perfect. Als de scheur zich aan de buitenkant heeft gevormd, is het beter om polyurethaanschuim te gebruiken, omdat gips onstabiel is voor vocht en het effect van korte duur is.

In het geval van het gebruik van een gipsmengsel, voeren we dezelfde processen uit als hierboven beschreven..

Met polyurethaanschuim is alles eenvoudig en duidelijk. Het is voldoende om het gebied waar de scheur is gevormd schoon te maken, de fles te schudden met het polyurethaanschuim en de holte voorzichtig te vullen. Maar niet helemaal, rekening houdend met het feit dat het schuim zal uitzetten als het opdroogt..

Hoe een scheur in gipsplaten muren te verwijderen??

Eerst reinigen we de plaats waar de scheur zich bevindt van vuil en stof. Daarna verdiepen we de scheur met een bouwmes. Veeg het scheuroppervlak af met een vochtige spons en breng altijd een primer aan. Dit wordt gedaan om de hechting (hechting) van gipsplaat aan afwerkingsmaterialen te vergroten..

Nadat alle voorbereidende processen zijn voltooid, wordt de scheur gedicht met een stopverf, de resten worden ingewreven met schuurpapier.

Het kan ook worden versterkt met glasvezel, wat de sterkte van deze verbinding aanzienlijk verhoogt..

Scheuren in betonnen muren verwijderen

Wat betreft het afdichten van scheuren in betonnen muren, verschilt het proces niet veel van de hierboven beschreven processen. Voor interieurdecoratie wordt een cementmortel gebruikt. De muur is ook vooraf voorbereid en schoongemaakt, vervolgens zorgvuldig plamuur met een oplossing van cement, schoongemaakt, terwijl de resten van de pleister worden verwijderd.

Door scheuren in beton is het eerst nodig om uit te blazen met polyurethaanschuim, vervolgens van binnenuit af te dichten met een oplossing van gips en van buitenaf te pleisteren met een cementzandmortel. Dus vocht, micro-organismen komen niet in de scheur.

Scheuren in betonnen muren verwijderenScheuren in betonnen muren verwijderen

Bouwers raden ook aan om de bouwlijm te gebruiken die wordt gebruikt om de tegels aan te brengen..

Ten slotte wil ik opmerken dat als er zelfs maar kleine scheurtjes worden gevonden, deze moeten worden gerepareerd en niet worden vertraagd door dit proces. Omdat scheuren kunnen leiden tot volledige vervorming van de muur.

Bekijk deze handige video: Problemen met een gebarsten muur oplossen

Speciale aandacht moet worden besteed aan horizontale scheuren, dit is de eerste bel die aangeeft dat het huis begint te zinken. Ons bouwadvies kan je helpen als je besluit zelf te bouwen.