Hoe isolatie te kiezen: polystyreen of penoplex

De keuze van thermisch isolatiemateriaal is geen gemakkelijke taak, zeker niet voor de beginnende bouwer. Er verschijnen voortdurend nieuwe kachels op de markt, die hun eigen voor- en nadelen hebben. Geconfronteerd met het werk aan isolatie, maken velen zich zorgen over welk materiaal ze de voorkeur moeten geven: penoplex of schuim. Laten we proberen u te helpen een weloverwogen keuze te maken door deze kachels te vergelijken en hun belangrijkste kenmerken te analyseren..

De gelijkenis van schuim en schuim

Het is moeilijk om het er niet mee eens te zijn dat deze materialen erg op elkaar lijken. Zelfs qua uiterlijk kan penoplex gemakkelijk worden verward met polystyreen, als je niet wist dat penoplex fel oranje is, terwijl schuim wit is.

Het is moeilijk om het er niet mee eens te zijn dat deze materialen erg op elkaar lijken. Zelfs qua uiterlijk kan Penoplex gemakkelijk worden verward met piepschuim, als u niet wist dat Penoplex fel oranje is, terwijl piepschuim wit is.Piepschuim en penoplex

Beide heaters hebben een aantal identieke eigenschappen: vochtbestendig, zeer licht van gewicht, niet onderhevig aan bederf, inzetbaar onder alle weersomstandigheden en eenvoudig in gebruik. Zowel penoplex als polystyreen worden geproduceerd met behulp van geëxpandeerde polystyreenschuimtechnologie.

Handig artikel: Hoe bouw je een huis van adobe met je eigen handen

De gelijkenis van samenstelling en technische kenmerken bepaalt ook de aanwezigheid van dezelfde nadelen, waaronder de belangrijkste intolerantie voor de effecten van verschillende chemicaliën, bijvoorbeeld aceton..

De gelijkenis van de samenstelling en technische kenmerken bepaalt ook de aanwezigheid van dezelfde nadelen, waaronder de belangrijkste intolerantie voor de effecten van verschillende chemicaliën, bijvoorbeeld aceton.Vergelijking van kachels

Penoplex verscheen relatief recent op de bouwmarkt, terwijl polystyreen al heel lang met succes wordt gebruikt in de bouwsector. Dat is de reden waarom het, vanwege het ontbreken van een rijke opgebouwde ervaring met het gebruik van penoplex, moeilijk is om een ​​diepgaande beoordeling van de eigenschappen ervan te geven..

Niettemin kan met vertrouwen worden bevestigd dat beide kachels een homogene structuur en een vergelijkbare productietechnologie hebben. Penoplex en polystyreen hebben hun consumenten gevonden, daarom zijn ze actief in de bouwmarkt.

Vergelijking van de thermische isolatie-eigenschappen van kachels

Uiteraard onderscheiden beide typen zich door een hoge mate van thermische isolatie. Maar toch zijn er kleine onderscheidende punten waarmee u in een specifieke situatie een of ander type kunt kiezen:

  1. Thermische isolatie van het gebouw buiten.

Voor isolatie van de buitenmuur is schuim beter: de kosten zijn lager dan die van schuim en de luchtdoorlatendheid is hoger. In dit geval bespaart u veel, omdat u geen geld hoeft uit te geven aan extra dampremmend materiaal..

Voor isolatie van de buitenmuur is schuim beter: de kosten zijn lager dan die van schuim en de luchtdoorlatendheid is hoger. In dit geval bespaart u veel, omdat u geen geld hoeft uit te geven aan extra dampremmend materiaal.Muurisolatie met schuim

  1. Interne isolatie werkt.

Deskundigen adviseren, als het nodig is om isolatiewerkzaamheden uit te voeren, deze alleen vanaf de buitenzijde van de straat uit te voeren, omdat de isolatie van de binnenmuur een verschuiving in het “dauwpunt” kan veroorzaken. Dit betekent dat de muur is geïsoleerd van de warme ruimte, waardoor het oppervlak koud wordt. Soms zijn kachels geïmpregneerd met brandvertragers, die constant vrijkomen, en niet alleen tijdens een brand.

  1. Wij isoleren het balkon.

Er zijn meningen van bouwspecialisten die opdrachten voor de isolatie van balkons hebben uitgevoerd. Ze zijn het erover eens dat penoplex de voorkeur heeft, omdat de optimale thermische isolatielaag een orde van grootte dunner was dan die van schuim. Het balkon is een kleine kamer, waar letterlijk elke centimeter telt. Daarom blijkt ruimtebesparing door een dunnere isolatie bij gelijkblijvende omstandigheden cruciaal te zijn..

Bekijk de video: Wat is beter penoplex of polystyreen?

  1. De keuze van isolatie voor een plat dak.

In deze situatie staan ​​beide materialen op gelijke voet. Bij het isoleren van een dak ligt de nadruk op een hoge mate van thermische geleidbaarheid met een lage vochtdoorlatendheid. Penoplex en polystyreen hebben deze kenmerken:.

Het plaatsen van een plat dak wordt niet als een goede optie beschouwd, en toch, als je het zou moeten doen, dan zou je polystyreen met een dikte van minimaal 10 cm moeten lijmen, er dakpapier op spreiden en het afdekken met een laag van bitumen.

  1. Plafond isolatie.

In principe zijn zowel piepschuim als Penoplex geschikt, hoewel het laatste de voorkeur heeft. Bij het kiezen van een penoplex hoeft u geen extra coatings op de zoldervloer te leggen, omdat u door kenmerken zoals sterkte en dichtheid op de isolatie kunt stappen en lopen.

  1. Hoe de vloer te isoleren?.

Beide opties die worden overwogen voldoen aan de eisen voor vloerisolatie met hun technische kenmerken: ze hebben een druksterkte, hebben bijna geen waterdoorlatendheid.

Beide opties die worden overwogen, voldoen met hun technische kenmerken aan de vereisten voor vloerisolatie: ze hebben een drukvastheid, bijna geen waterdoorlatendheid.Vloerisolatie met penoplex

Lees ook: Penoplex – wat is het??

Rekening houdend met de kenmerken van elk van deze materialen, kunt u zelf beslissen welke beter is om te kiezen: polystyreen of polystyreenschuim om muren, vloeren, daken of andere oppervlakken met uw eigen handen te isoleren..