Watervoorzieningsschema van een woonhuis met een hydraulische accumulator

Het is moeilijk om je een huis voor te stellen zonder stromend water, omdat iedereen comfortabele leefomstandigheden wil hebben. Hoewel het proces watervoorziening van een privéwoning met een hydroaccumulator is vrij complex, diagrammen en gedetailleerde instructies helpen u het zelf te doen zonder tussenkomst van specialisten.

Gedetailleerd watervoorzieningsschema voor een landhuis

Als u besluit een sanitair te maken, moet u goed nadenken over het schema waarin u de benodigde materialen en apparatuur moet berekenen, evenals het verloop van de leidingen. U kunt een sequentieel circuit gebruiken of de leidingen op de verdeelstukken aansluiten.

Serieel verbindingstype geschikt voor consumenten voor kleine huizen met een klein gezin. Voor permanente bewoning is dit type watervoorziening niet geschikt. De leiding wordt van de eerste op de tweede aangesloten en dus één voor één op de laatste verbruiker. Bij het leggen van de buis wordt bij elke waterverbruiker een T-stuk geplaatst. Bij het openen van meerdere verbruikers tegelijk komt er geen water in de eindkraan.

U kunt een sequentieel circuit gebruiken of de leidingen op de verdeelstukken aansluiten.Serieel circuit

Collector type aansluiting heeft een verbindingssysteem van een gemeenschappelijke collector, van waaruit water door de knooppunten stroomt. Bij het inschakelen van verbruikers verandert de druk niet tegelijkertijd. Een klein verlies is mogelijk met een zwakke pomp. In dit geval is de watertoevoer aangesloten op de collector en wordt er gewerkt om alle waterverbruikers van water te voorzien..

Het type collectoraansluiting heeft een aansluitsysteem van een gemeenschappelijke collector, van waaruit water door de knooppunten stroomtCollectorcircuit

Een bedrading kan van de collector gaan om water aan de straat te leveren voor huishoudelijke behoeften. Binnen in de woning gaan leidingen voor de watertoevoer naar het verwarmingssysteem, alle kranen, toiletruimte, badkamer. Voor warm water zijn een warmwatercollector en een boiler geïnstalleerd, als de verwarmingsketel geen waterverwarmingssysteem heeft.

Soorten leidingen voor watervoorziening thuis met een hydraulische accumulator

Bij het kiezen van leidingen moet u beslissen wat precies geschikt is voor uw huis..

1. Het koperen type buizen wordt als de beste en duurste beschouwd. Leidingen zijn niet onderhevig aan schade door licht, corrosie, ziektekiemen en temperatuurschommelingen. Dergelijke buizen zijn vrij licht en vereisen geen versterkte bevestiging..

Het koperen type buizen wordt als de beste en duurste beschouwd. Leidingen zijn niet onderhevig aan vernietiging door licht, corrosie,Koperen buizen

2. De stalen buizen zijn vrij duurzaam, sterk, maar roesten bij ongelijk waterverbruik. Ze zijn verbonden door lassen of een speciale draad wordt gesneden voor verbinding.

Het stalen type buizen is vrij duurzaam, duurzaam, maar roest bij ongelijk waterverbruik. Verbonden door lassenStalen buizen

3. Het metaal-kunststof type buizen roest niet, is beschermd tegen ultraviolette straling en de ophoping van condensaat. Een nadeel, zeer heet kokend water vervormt het materiaal.

Het metaal-kunststof type buizen roest niet, is beschermd tegen ultraviolette straling en de ophoping van condensaat. Een minpuntje, ohVersterkte kunststof buizen

4. Polypropyleen type buizen, duurzaam, eenvoudig te installeren en oxideert niet. Verbonden met een pijp soldeerbout. Dit type verbinding vereist extra vaardigheden en nauwkeurigheid..

Polypropyleen type buizen, duurzaam, eenvoudig te installeren en oxideert niet. Verbonden met een pijp soldeerbout.Polypropyleen buizen

Bij het kiezen van buizen moet u rekening houden met de diameter. De kleine diameter leidt tot ruis in de leidingen. Het debiet is 2 meter en de berekening is hieruit gemaakt.

Hoe de lengte van het sanitair in een landhuis te berekenen?

De diameter van de leidingen en de lengte van de watertoevoer moeten op elkaar passen zodat je geen verstoppingen en calamiteiten hebt bij het toevoeren van water aan je woning.

Voor dertig meter van de leiding is er een type leiding van 25 mm. Voor langere lengtes is de diameter 32. Voor 10 meter kun je 20 milliliter nemen..

watervoorziening thuis, diagram

Eén consument passeert zo’n 5 – 6 liter water per minuut. Het is noodzakelijk om correct te berekenen hoeveel kranen er zullen zijn en welk type pijp geschikt is.

De buis wordt met speciaal hiervoor ontworpen clips aan de wanden bevestigd. De ren mag niet meer dan 1,5 meter zijn. Clips worden ook op de hoeken geplaatst.

sanitair in huisHuis watervoorziening

Hoe minder leidingwindingen, hoe groter de druk in de leidingen. Voor aansluiting op een watervoorziening vanuit een huisput of een put is een speciaal ontworpen pompstation nodig.

Het station bevindt zich in een geïsoleerde ruimte. Voor een put moet de pomp naar binnen worden neergelaten en een extra automatisch of handmatig aan- en uitsysteem hebben.

Watervoorziening thuis met een hydraulische accumulator

Voor een goede werking van het waterleidingsysteem is een hydraulische accumulator nodig. In zijn aanwezigheid blijft de druk in alle situaties stabiel. Het relais geeft bij drukstoten een commando om het gemaal in of uit te schakelen. De accumulator moet op een verhoogde positie worden geplaatst, omdat deze water ophoopt. Het moet ook extra worden beveiligd. Het wordt tentoongesteld op een afstand van de muur om trillingen te voorkomen.

De accumulator moet op een verhoogde positie worden geplaatst, omdat deze water ophoopt. Het moet ook extra worden beveiligdCircuit met een hydraulische accumulator

Voordat de watertoevoer wordt geïnstalleerd, wordt het water gecontroleerd op vreemde insluitsels, bijvoorbeeld zout, metalen en andere onzuiverheden. Er wordt een reinigingssysteem geselecteerd, dat wil zeggen een geschikt filter en wordt tijdens de watertoevoer geplaatst om het water te zuiveren. Filters worden op een afstand van een meter van de accu geplaatst.

WatervoorzieningsschemaWatervoorzieningsschema

Lees ook: Hoe installeer je een gemaal

Onder voorbehoud van montage, betrouwbare bevestiging en aansluiting van alle apparaten en accessoires, gaat dit watertoevoersysteem lang mee en zal het geen klachten veroorzaken. Het belangrijkste is om niet te vergeten de filters te vervangen als ze vuil worden, anders verslechtert de watertoevoer. Hoop dat watervoorzieningsschema’s voor privéwoningen met een hydroaccumulator is handig voor u, en u kunt de watervoorziening met uw eigen handen uitvoeren.