Wireworm - hoe zich te ontdoen van de tuin, fondsen en voorbereidingen. Bestrijding van draadworm aardappelen en wortelen

De ritnaald is de larve van de kniptor, dat is een ovaal langwerpig lichaam. De larven van dit ongedierte zijn erg taai en hebben een glanzend oppervlak. Draadwormen kunnen, net als de coloradokevers, ernstige schade toebrengen aan aardappelknollen. In tegenstelling tot de kleurrijke Colorado-aardappelkevers, die de groene delen van de plant eten, is dit ongedierte echter moeilijk te herkennen omdat ze de aardappelen ondergronds vernietigen. Om deze reden zijn draadwormen moeilijk te bestrijden..

Kenmerken en beschrijving van de draadworm

Draadwormen voeden zich met bijna alle vegetatieve delen van de plant: wortels, stengels, vruchten, bladeren en zaden. Ze eten het binnenvlees van knollen en wortelgewassen op. Als gevolg hiervan worden de vruchten ongeschikt voor voedsel. Om van het ongeluk af te komen, moet je eerst weten hoe deze plaag eruit ziet. De larven bereiken een lengte van ongeveer 10-50 mm, hebben een langwerpig en sterk lichaam. Het is vrij moeilijk om het te verpletteren. De kleur van de worm is bruin, oranje of geel. De levensduur van klikkevers is ongeveer 5 jaar en de larven blijven 3 tot 4 jaar. Aan het begin van de ontwikkeling veroorzaken ze niet veel schade aan wortelgewassen, maar na een jaar kunnen ze het gewas vernietigen. 4 jaar later wordt uit de pop een volwassen kever geboren.

Bestrijding van de draadworm in de moestuin

Bestrijding van de draadworm in de moestuin

Veel insecten kunnen eenvoudig uit uw tuin worden verwijderd door te besproeien met speciale chemicaliën. De oorlog met de draadworm kan aanslepen. Wat moet er worden gedaan om een ​​ongewenste buurman in de bedden kwijt te raken? De belangrijkste habitat is aarde, dus het is behoorlijk problematisch om er te komen. Het is noodzakelijk om een ​​alomvattende aanpak te volgen om het probleem op te lossen en tegelijkertijd agrotechnische, chemische en mechanische controlemiddelen te gebruiken.

Hoe om te gaan met een draadworm?

 • Het wieden en losmaken van de grond in het voorjaar, het verwijderen van bijzonder schadelijk onkruid, bijvoorbeeld tarwegras, quinoa, maar ook poppen en keverlarven;
 • Toepassing van vruchtwisselingsregels, waarbij aardappelen worden geplant voor bonen of erwten;
 • Groenbemester planten die draadwormen effectief afstoten. Dit kunnen mosterd, luzerne en lupine zijn;
 • Aanplant naast aardappelruggen van slastruiken. In dit geval schakelt het uitstelgedrag over op het eten van de wortels van de sla;
 • De grond opgraven in het late najaar, waardoor de kans op plagen in het voorjaar aanzienlijk wordt verkleind.

Chemische middelen voor de bestrijding van draadwormen

Als effectieve chemicaliën gebruiken veel tuinders en tuinders vaak superfosfaatmeststoffen, die zijn voorbehandeld met een insecticide. Samen met hen helpen Aktellik, Dencis en Karate effectief. Superfosfaatkorrels worden in de putjes gegoten, die met een speciale oplossing worden besproeid. De samenstelling bevat water, aceton en Actellic.

Met een toename van het aantal larven na verloop van tijd, zal het nodig zijn om het zeer giftige Bazudin, Diazinon, te gebruiken. Beide medicijnen zijn zeer gevaarlijk voor ongedierte en niet minder giftig voor mensen. Prestige heeft een lage toxiciteit, die ook wordt gebruikt om coloradokevers of ritnaalden te bestrijden. Wat Provotox betreft, dit medicijn vormt geen gevaar voor regenwormen, het werkt lange tijd in de bodem. Sommige fokkers gebruiken Kapkan, Zemlin, Force of Dohlox. Elk van de bovengenoemde insecticiden vereist echter een speciale behandeling, de bereiding van chemische oplossingen moet voldoen aan de instructies en het spuiten moet worden uitgevoerd met beschermende handschoenen..

Folkmedicijnen tegen draadwormen

Folkmedicijnen tegen draadwormen

Houd er rekening mee dat het gebruik van chemicaliën ernstige schade kan toebrengen aan een persoon wanneer deze wordt geconsumeerd, daarom wordt aanbevolen om alleen als laatste redmiddel contact met hen op te nemen. Folkmedicijnen zullen een geweldig alternatief zijn..

Als volksmethoden van strijd, moet u rekening houden met:

 • Infusie van stinkende gouwe wordt bewaterd op de grond in de tuin;
 • Tussen de rijen aangeplante planten wordt houtas uitgestrooid. Dankzij haar sterven de larven van de clicker na verloop van tijd;
 • Stikstofmeststoffen bieden niet alleen topdressing voor wortelgewassen, maar zijn tegelijkertijd een uitstekende methode om ritnaalden te beïnvloeden. Bij het water geven kun je ammonium aan het water toevoegen;
 • Kalk is een middel dat in de bodem wordt gebracht en deoxideert, waardoor het aantal larven sterk afneemt. In plaats van kalk wordt om de paar jaar krijt of dolomietmeel aan de grond toegevoegd;
 • Het goedkoopste en meest effectieve ingrediënt is eierschaal;
 • Als lokaas voor ongedierte worden schillen van bieten, wortelen of andere groenteschillen in de kuilen geplaatst en zijn ze bedekt met multiplex. Soms wordt hooi, gras of stro gebruikt. Na een paar dagen hopen kevers zich op in deze kuilen, die vervolgens in brand worden gestoken. Dergelijke lokazen worden geïnstalleerd voordat wortelgewassen worden geplant en herhalen de activiteiten meerdere keren per seizoen. Met het begin van de herfst kunnen de larven worden gelokt door de overblijfselen van mest of stro, die gelijkmatig over het terrein zijn verdeeld. Zodra de temperatuur daalt, worden de larven verzameld en vernietigd;
 • Voor het kweken van aardappelknollen in grond met een alkalische of neutrale omgeving, wordt een oplossing van kaliumpermanganaat gebruikt. U moet 5 g van de stof in een emmer water nemen. Putten worden voor het planten met deze oplossing behandeld. Als de grond zuur is, kunnen dergelijke procedures de wortels van de zaailingen beschadigen. In dit geval worden de gaten in plaats van kaliumpermanganaat besprenkeld met gewone uienschillen, evenals naaldnaalden..

Voorzorgsmaatregelen

Voorzorgsmaatregelen

Het is niet zo eenvoudig om de ritnaald van de site te verwijderen, dus het is beter om te proberen een dergelijk probleem te voorkomen en regelmatig een reeks preventieve maatregelen uit te voeren om het risico te verminderen dat larven in uw tuin verschijnen.

 • Verander regelmatig de plaats van het telen van aardappelen, maar minstens één in 2-3 jaar.
 • Graaf elk jaar in het voor- en najaar de grond zo op dat de graafdiepte zo breed is als een schop. In de herfst is het uitvoeren van dergelijk werk vooral belangrijk, omdat alle larven op het oppervlak verschijnen en sterven met het begin van de vorst. Voorjaarsteelt zorgt ervoor dat onkruid uit de grond wordt gehaald. Hun wortelstokken dienen als hoofdvoedsel voor draadwormen..
 • Het is ook noodzakelijk om de grond in de tuin in mei en juni los te maken, omdat in dit geval de larven van de kevers op het oppervlak vallen en vervolgens in de zon opbranden.
 • Het is vereist om het hele gebied regelmatig te wieden van verschillende onkruiden die het verschijnen van larven veroorzaken. Om ze effectief te bestrijden, wordt de chemische Roundup gebruikt..
 • Na het oogsten is het nodig om overtollig gras en toppen te verwijderen. In oud rot gras regelen kevers vaak comfortabele en warme overwinteringsplaatsen..
 • Om clickers weg te jagen, kun je goudsbloemen planten naast gecultiveerde planten. Hun aroma is erg populair bij ongedierte, maar het sap van de stengels zal giftig zijn. De peulvruchtenfamilie, zoals erwten, bonen en bonen, stoot ritnaalden af ​​omdat hun wortels rijk zijn aan stikstof. Het effect wordt versterkt wanneer phacelia naast peulvruchten wordt geplant, die de zure omgeving kunnen neutraliseren..
 • Mosterd- en oliegewassen: koolzaad, radijs, spinazie, boekweit, mosterd zijn natuurlijke remedies voor de bestrijding van ritnaalden. Om deze reden wordt het periodiek aanbevolen om het zaaien van dergelijke planten naast aardappelen te organiseren, waarna de larven snel sterven of kevers worden en de tuin bevrijden.
 • Wees op uw hoede voor twijfelachtig advies over het gebruik van rogge van ongedierte. Rogge maakt de grond onvruchtbaar en trekt insecten aan, dus het loont de moeite om een ​​vervanger voor deze plant te zoeken..
 • Om de dreiging het hoofd te bieden, is een grondige verwerking van de grond met keukenzout mogelijk, die 1 keer in 7 jaar wordt uitgevoerd..
 • Op een gebied dat lange tijd niet is bebouwd, zal de grond een groot aantal ritnaalden bevatten. In eerste instantie moet je alle larven en wortels verwijderen, het behandelde gebied inzaaien met olie of peulvruchten en pas dan aardappelen planten.

Hoe zich te ontdoen van een draadworm in een gebied?

Hoe zich te ontdoen van een draadworm in een gebied?

Draadworm in aardappelen

Als preventie niet heeft geholpen en de larven in het aardappelveld verschenen, moet u de oplossing van het probleem niet op een laag pitje zetten. Onderneem snel actie om aas en vallen in het gebied te plaatsen. Het meest effectieve aas zijn plakjes wortel en bieten, die bedekt zijn met iets erop. Dergelijke stukjes wortelgroenten worden in glazen potten geplaatst. Insecten en larven verzamelen zich erin. Na een paar dagen worden de containers uit de grond gehaald en worden de insecten erin verwijderd.

Een aftreksel van geneeskrachtige kruiden uit de bladeren van brandnetel, stinkende gouwe en paardenbloem wordt beschouwd als een effectief middel om larven te bestrijden. De voorbereide collectie wordt gefilterd, waarna deze wordt bewaterd met het getroffen gebied..

De duur van het kweken van een cultuur op één plaats mag niet meer dan twee jaar zijn. Voor het planten worden aardappelknollen behandeld met Prestige-oplossing. Het beschermt ze tegen insecten en beren. Vergeet preventieve maatregelen niet.

Draadworm in wortelen

Het wordt in dit geval niet aanbevolen om giftige chemicaliën te gebruiken, omdat deze zich ophopen in de wortelgewassen. Folkmedicijnen, vallen, bodembehandeling met kruideninfusies zullen niet minder effectieve en effectieve maatregelen zijn. Het is beter om naast wortelen goudsbloemen, mosterd, bonen, erwten en soja te kweken..

Hoe om te gaan met een draadworm in een tuin (video)

draadworm 🔥 Hoe om te gaan met een plaag ❗ Tips van een expertWireworm �� Hoe om te gaan met een plaag ❗ Tips van een expert