Hoe zich te ontdoen van koolplagen zonder chemicaliën?

Niet veel ongedierte houdt van kool, maar zelfs een klein aantal is erg moeilijk te vernietigen. Tuinders en hoveniers kunnen niet altijd omgaan met slakken, slakken, een kruisbloemige vlo, koolvlieg en rupsen. Het lijkt erop dat alleen sterke chemicaliën kunnen helpen. Maar probeer voordat je ze gebruikt de strijd voort te zetten met behulp van volksmethoden en recepten..

Kruisbloemige vlo bestrijden zonder chemicaliën

Kruisbloemige vlo bestrijden zonder chemicaliën

Dit kleine springende insect is dol op het eten van malse koolscheuten. Pekingkool trekt haar het meest aan. Deze plaag kan meerdere keren meer eten dan hij gedurende de dag weegt. Men kan zich alleen de snelheid voorstellen waarmee de vlo de bladeren opneemt en bederft. Zodra het in de groentebedden verschijnt, zien alle bladeren eruit als een zeef. Als u geen maatregelen neemt, begint de kool binnen een paar dagen te sterven..

Er zijn veel verschillende manieren om met de kruisbloemige vlo om te gaan:

1. Omdat het ongedierte zich graag alleen met jonge koolbladeren voedt, is het nodig om het niet in de bedden te laten komen totdat de bladeren verdikt zijn. Dit kan met een afdekmateriaal (vlies). De geplante koolzaailingen moeten volledig bedekt zijn. Dit houdt de vlo weg van de bedden..

2. Je kunt de kruisbloemige vlo van jonge kool afschrikken met houtas en tabaksstof. Een mengsel van deze twee componenten (in gelijke delen) moet zorgvuldig op alle zaailingen worden gestrooid. Het enige nadeel van deze methode van ongediertebestrijding is de herhaalde toepassing van sproeien op de planten, omdat het droge mengsel tijdens irrigatie en regen wordt weggespoeld met water.

3. De kruisbloemige vlo kan de geur van knoflook niet verdragen. Als lenteknoflook naast de kool in de tuin groeit, zal de vlo niet in de buurt van de bedden komen. In het vroege voorjaar is het noodzakelijk om knoflook te planten en na het verschijnen van de scheuten kunnen koolzaailingen worden geplant.

4. De vlo houdt niet alleen van de geur van knoflook, maar ook van vele andere penetrante geuren. Profiteer hiervan door jonge groenten water te geven met water en dennenolie. Slechts 10-15 druppels per 10 liter water zullen de plaag ontmoedigen om deze gewassen te benaderen.

5. Met deze methode kunt u planten niet alleen beschermen tegen vlooien, maar ze ook voeden met stikstofhoudende mest. Maak een aftreksel van vogelpoep en spuitgroenten.

Hoe zich te ontdoen van kool en koolscheprupsen?

Hoe zich te ontdoen van kool en koolscheprupsen?

Een prachtige witte vlinder – kool en een grijze vlinder (koolschep) veroorzaken even grote schade aan kool. Ze zijn gevaarlijk met hun vraatzuchtige rupsen, die zowel binnen als buiten de koolbladeren koolbladeren eten..

Manieren om te vechten:

1. Deze methode is geschikt voor die zomerbewoners die wespen op de site hebben. Zoals je weet gebruiken ze rupsen als voedsel voor hun kroost. Daarom moet je de koolzaailingen royaal besproeien met zoete vloeistof. Het kan worden gemaakt van oude jam of compote, maar ook van water en suiker. Wespen zullen zo’n zoete traktatie niet missen. En als de rupsen in zicht komen, zullen ze de koolbedden lang “bewaken”.

2. Gebruik een speciale spuitoplossing gemaakt van houtas (ongeveer 2 glazen), zeep (huishoudelijk of teer) en tien liter warm water. De oplossing moet vóór gebruik vierentwintig uur worden toegediend..

3. De schaal van kippeneieren, bevestigd aan kleine stokjes in de hoogte, geplaatst op de bedden, ziet eruit als zo’n vlinder voor vlinders. Dit schrikt hen af, aangezien de plaats al is ingenomen door “een ander gezin”. Het valt op dat ze op deze plek niet eens proberen eieren te leggen..

4. Breng sprays aan met biologische infusies op basis van tomatentoppen en uienschillen. Dergelijke infusies hebben een specifieke geur die onaangenaam is voor ongedierte..

Om de uieninfusie te bereiden, heb je nodig: uienschillen (1 liter pot) en 2 liter kokend water. De infusie moet 48 uur op een warme plaats worden bewaard. Voeg voor gebruik nog 2 liter water en 1 eetlepel zeepsop toe.

Om een ​​tomateninfusie te bereiden, heb je ongeveer 2 kilogram tomatentoppen en 5 liter kokend water nodig. De oplossing wordt toegediend totdat deze volledig is afgekoeld en kook dan nog 3 uur op laag vuur. Voor gebruik moet de infusie worden gefilterd en vervolgens worden verdund met water – twee delen water worden toegevoegd aan één deel van de infusie.

5. Maak een dodelijk poeder met bloem en bakpoeder voor de rupsen. Een mengsel van dezelfde delen van deze twee componenten wordt gebruikt om koolzaailingen te strooien. Rupsen sterven snel aan dergelijke voeding en groenteplanten zullen hier geen last van hebben..

6. Gebruik sprays op basis van knoflook of klis. De vloeistof moet niet alleen op de planten vallen, maar ook op de grond eromheen..

Bereiding van klisinfusie: de planten moeten worden geplet en gevuld met water 1 tot 3. De oplossing wordt drie dagen op een warme plaats bewaard.

Bereiding van de infusie van knoflook: 9-10 middelgrote knoflookkoppen moeten worden gehakt met een knoflookpers en gevuld met koud water (5 liter). De infusie is na drie dagen klaar voor gebruik..

Folkmedicijnen voor slakken en slakken

Folkmedicijnen voor slakken en slakken

Deze plagen zijn nachtdieren. Zodra het donker begint te worden, zijn ze er. Tegen de ochtend gloeien koolbladeren gewoon uit talloze gaten. Overdag zitten ze buiten in de verborgen vochtige hoeken van de buitenwijken.

Volksrecepten:

1. Een oude, beproefde methode om met dergelijk ongedierte om te gaan, is aas. Ze worden kort voor het vallen van de avond direct op koolbedden en tussen rijen geplaatst. Gedurende de nacht kruipen slakken in grote aantallen daar om te ruiken. Het belangrijkste is om ‘s ochtends vroeg op te staan ​​en tijd te hebben om de “oogst” te verzamelen.

Een aas is een container van verschillende groottes gevuld met een vloeistof die gist bevat. Voor deze doeleinden zijn kwas of bier, sap of gefermenteerde jam geschikt. In plaats van containers kun je oude onnodige vodden nemen, ze in deze vloeistof laten weken en ze dan in de buurt van de kool verspreiden.

2. Droge mosterd kan slakken afschrikken. Dit poeder moet tussen de planten gestrooid worden.

3. Maak een oplossing van tien liter water en tachtig milliliter ammoniak. Het is noodzakelijk om twee keer rechtstreeks op groenteplanten water te geven. De eerste bewatering zorgt ervoor dat het ongedierte uit de kool en uit de grond komt, en de tweede bewatering zal ze vernietigen..

4. Brandnetels kunnen van groot nut zijn voor bodem- en ongediertebestrijding. Als je deze planten in koolbedden verspreidt, zullen de slakken niet langs zo’n doordringend tapijt durven te bewegen. En voor de grond is dit een uitstekende laag mulch, omdat de brandnetel snel droogt en je vaak verse planten moet toevoegen.

5. Gooi de eierschalen niet weg, verzamel ze voor het zomerseizoen. En strooi het dan rond elke groenteplant en snijd het voor. Weekdieren zullen niet in staat zijn om langs zo’n pad te bewegen..

6. Gebruik peper-infusie om te spuiten. Je hebt nodig: 100 gram hete peper en 1 liter water. Eerst wordt de infusie 48 uur bewaard, vervolgens aan de kook gebracht en nog eens 24 uur bewaard. Voor gebruik wordt de inhoud van de infusie eruit geperst en gefilterd door een zeef of dubbel gaas.

Voor een emmer water is 100-120 gram peper-infusie en 1 eetlepel vloeibare waszeep nodig. Onverdunde infusie kan lange tijd worden bewaard in een koele, donkere kamer..

7. Slakken zullen snel het koolbed verlaten als het wordt bewaterd met een schitterende groene oplossing. Voor 10 liter water moet je 1 fles van het product schenken.

We vernietigen de larven van de schep, meikever, koolvlieg

We vernietigen de larven van de schep, meikever, koolvlieg

Plagen als de winterschep, de meikever en de koolvlieg worden beschouwd als ondergrondse schadelijke insecten, omdat hun larven in de grond zitten en daar hun duistere zaken doen. De larven van dit ongedierte beschadigen de wortels van kool en sterft in korte tijd..

Zwarte mieren voeden zich met deze larven. Zij zijn het die de zomerbewoners kunnen helpen. Het belangrijkste is om mieren naar de koolbedden te lokken. Ze zullen snel naar het aas van zoete vloeistof rennen, dat in een kleine container naast de beschadigde plant moet worden begraven..

Hoe om te gaan met koolbladluizen

Deze kleine, nauwelijks waarneembare plagen vernietigen zeer snel een sterke en gezonde plant. In het begin lijken koolbladeren bezaaid met zwarte stippen en al snel beginnen ze op te krullen en te sterven..

Manieren om te vechten:

1. Het is noodzakelijk om te spuiten met tomateninfusie, die op dezelfde manier wordt bereid als voor het bestrijden van rupsen.

2. Het wordt aanbevolen om zeepachtige sprays te gebruiken. De oplossing wordt bereid uit 10 liter water en 2 glazen vloeibare zeep. Groenteplanten worden 2 keer verwerkt met een interval van 7 dagen.

3. Er kan een effectieve complexe infusie worden bereid. Je hebt nodig: 10 liter kokend water, 250 milliliter houtas en dezelfde hoeveelheid tabaksstof, ongeveer 30-40 gram vloeibare zeep en mosterd. Binnen 24 uur moet de oplossing worden toegediend.

Veelzijdige methoden voor ongediertebestrijding

Aromatische kruiden zoals dille, peterselie, munt, basilicum, koriander, selderij zijn een uitstekende bescherming tegen veel ongedierte. Ze kunnen naast koolbedden worden geplant. De geur van deze planten, evenals hun zaden, trekt andere insecten aan die kunnen vechten met vlinders, bladluizen en slakken..

Koolplagen vergeten de weg naar uw site als Oost-Indische kers op de bedden verschijnen. En een klein bloembed met goudsbloemen, in de buurt, laat zelfs geen bladluizen, kool en een schep toe om te naderen.

Kool – zorg en bescherming tegen ongedierte (video)

94. Kool. Verzorging en bescherming tegen ongedierte in augustus.94. Kool. Verzorging en bescherming tegen ongedierte in augustus.