witte vlieg

De witte vlieg, of wetenschappelijk aleurodidae (Aleyrodidae), is een klein vliegend insect dat een vicieuze vijand is van tuin- en bloemgewassen. De plaag behoort tot de onderorde Sternorrhyncha en de familie Aleyrodidae. De populatie van deze individuen heeft ongeveer anderhalfduizend variëteiten. Vertaald uit het Grieks, betekent de familienaam “meel”. Het ding is dat het lichaam van het ongedierte bedekt is met een wasachtige poederachtige coating..

Witte vlieg is een drager van gevaarlijke schimmelziekten. In korte tijd kan de plaagkolonie groente- en bessenaanplant infecteren en struiken vernietigen. Volwassenen zijn zeer vruchtbaar en kunnen zelfs de kas binnendringen..

Witte vlieg beschrijving

Witte vlieg beschrijving

Witte vliegen zijn kleine parasieten met sneeuwwitte vleugels die in verschillende klimaten leven. Afhankelijk van de territoriale locatie is hun uiterlijk iets anders. Op jonge leeftijd zijn ongedierte geelachtig groenachtige larven bedekt met een wollige bloei. De eieren voeden zich met het sap van jonge bladeren, zuigen op de achterkant van de plaat met behulp van wasklieren en drukken stevig tegen de stengel. Op zoek naar voedsel kruipen de larven in verschillende richtingen en vullen ze snel gezonde aanplant.

Een paar weken later wordt een molaire lepidoptera geboren uit een ovale en platte larve – een vlinder met antennes, vleugels en lange poten. Haar lichaam is roodachtig geel gekleurd afgewisseld met donkere vlekken. Bij volwassenen worden vier vleugels gevormd, die vouwen in de vorm van een huis. Het oppervlak van het lichaam wordt, net als pollen, beschermd door een witachtige poederachtige coating.

De plant die de witte vlieg heeft ingenomen is te herkennen aan een aantal tekens:

 1. Als je besmette bladeren of bessen aanraakt, vliegen de muggen die zich eerder verstopten in een zwerm omhoog. Uiterlijk lijken ze op een mot met transparante vleugels..
 2. Als de zelfkant van de bladeren bedekt is met doorschijnende schubben, geeft dit aan dat de cultuur wordt aangetast door larven. De plant begint achter te blijven in ontwikkeling, de gasuitwisseling wordt verstoord, vergeling en verdraaiing van de bladeren vindt met een snelheid plaats. Het ontbreken van normale fotosynthese leidt tot de geleidelijke verwelking van de struik..
 3. Wanneer de scheuten en bladen bedekt raken met chlorotische gele vlekken, wordt een kleverige bloei gevormd, die qua consistentie lijkt op honingdauw. De uitgescheiden vloeistof is een afvalproduct van de parasiet..

Wittevlieg geeft de voorkeur aan warme, vochtige klimaten. Soortgelijke omstandigheden zijn typerend voor kassen en kassen. Hier voelen ongedierte zich op hun gemak. Bij temperaturen onder de 10 graden gaan ze dood. Eieren zijn beter bestand tegen kou en zijn zelfs bestand tegen vorst. In de natuurlijke omgeving wordt ongedierte opgegeten door lieveheersbeestjes, insecten en gaasvliegen – hun biologische vijanden.

Aleurodiden worden als zeer gevaarlijke insecten beschouwd, omdat ze fungeren als dragers van schimmel- en virale infecties. Als u geen actieve maatregelen neemt om ze te vernietigen, kan de plant ziek worden van krul, grijze schimmel, mozaïek, echte meeldauw of andere ziekten oppikken, die vaak leiden tot de dood van het gewas en als hardnekkig worden beschouwd..

Hoe om te gaan met een witte vlieg. VIDEOHoe om te gaan met een witte vlieg. VIDEO

Preventiemaatregelen

Tuinbouweigenaren met een schat aan ervaring en kennis bevelen preventieve maatregelen aan om het verschijnen van de wittevliegplaag in de tuin en moestuin te voorkomen. Deze aanpak zal effectiever zijn dan een langdurige en hardnekkige insectenbestrijding. Overweeg de belangrijkste preventiemethoden in de strijd tegen witte vlieg:

 1. Groenten, struiken en tuinbomen moeten regelmatig worden gecontroleerd op larven en volwassen dieren. In de regel verbergen ze zich graag achter het blad om zich vrijelijk te voeden met celsap. De plaag legt eieren op aardappelen, courgette, kool, komkommers, sojabonen, tomaten, erwten, zonnebloemen. Er moet aan worden herinnerd dat gewassen die worden geplant in warme klimatologische gebieden met een hoge luchtvochtigheid een verhoogd risico lopen..
 2. Het is belangrijk om planten tijdig te voorzien van bemesting met mineralen en organische meststoffen. Wied op tijd en bevrijd de site van onkruid, aangezien het ongedierte zich aanvankelijk nestelt op percelen zonder eigenaar.
 3. Om te voorkomen dat kamerbloemen besmet raken met motten, wordt de ruimte periodiek geventileerd. Voorkom wateroverlast van de bodem.

Manieren om witte vlieg in een kas aan te pakken

Middelen tegen witte vlieg (medicijnen)

Middelen tegen witte vlieg (medicijnen)

Als quarantainemaatregelen voor zaailingen niet hebben geholpen en wittevlieg de kas stevig heeft gekozen, moet u uw toevlucht nemen tot chemicaliën. De verspreiding van de parasiet en zijn larven door biologische methoden stoppen kan alleen effectief zijn als de foci enkelvoudig en klein in aantal zijn. Het is nogal problematisch om met behulp van volksmethoden van de enorme kolonies aleurodiden af ​​te komen. Ongetwijfeld zal met talrijke opeenhopingen van pesticiden veel effectiever zijn dan natuurlijke remedies, maar men moet hun hoge toxiciteit niet vergeten..

Veilig middel tegen ongedierte! SKIPIDAR van witte vlieg, wortel- en uienvliegen, bladluizen, rupsen.Veilig middel tegen ongedierte! SKIPIDAR van witte vlieg, wortel- en uienvliegen, bladluizen, rupsen.

Hieronder vermelden we de belangrijkste insectendodende middelen en preparaten voor de vernietiging van witte vlieg:

 • Aktar. Een complex medicijn met een langdurige werking. Gebruikt om een ​​oplossing te bereiden die onder de struik wordt gegoten. Wanneer er veel wittevlieg-individuen zijn, kunt u de bladeren bovendien verwerken door de oplossing met een spuitfles te besproeien. Om het effect te consolideren, wordt de procedure nog een paar keer herhaald, met een pauze van een week tussen de sessies. Ervaren tuinders raden aan om de eerste keer insecten te verwijderen. Waarom moet u een geconcentreerde oplossing van Aktar bereiden, d.w.z. 3-4 keer de dosering ten opzichte van die aangegeven in de instructies.
 • vertrouwenspersoon. Het medicijn heeft een systemisch effect. Op planten die met confidor zijn behandeld, sterft het ongedierte na 1,5 uur.Er worden ook analogen van het medicijn geproduceerd, die niet minder effectief leiden tot de dood van wittevlieg. In verschillende verhoudingen kan de stof onderdeel zijn van producten als Copfidor, Gaucho, Admir, Marathon, Commander, Provado en Applound.
 • Akarin (Agravertijn). Het behoort tot de sterkste landbouwbestrijdingsmiddelen, die niet alleen wittevlieg effectief bestrijdt, maar ook veel ongedierte, spintmijten, coloradokevers doodt. De inhoud van ampullen van 4 ml wordt verdund in water en de bladeren worden besproeid met de resulterende oplossing. Het is belangrijk dat de stof op het lichaam van het insect komt. Het medicijn mag bij warm weer worden gebruikt, het laat geen brandwonden op het oppervlak achter.
 • Spark (Bio, Goud, Dubbel effect). Deze veelzijdige en snelwerkende formulering bevordert de dood van insecten vanaf de allereerste behandeling. Verkoopvorm: ampullen, poeder, tabletten, sticks. De samenstelling omvat nicotinoïde alkaloïden of tabak. De tool geeft een langdurig effect, biedt bescherming aan scheuten die zich na de behandeling hebben gevormd. De oplossing dringt, eenmaal in de grond, het wortelstelsel binnen en blijft ongeveer 3 weken in de weefsels. Niet verslavend voor ongedierte, vergiftiging van volwassenen en larven.
 • Fitoverm. Een insecticide dat wordt gebruikt in de strijd tegen bijna alle plagen. Eén seizoensgebonden behandeling is voldoende om een ​​kolonie larven op bloemen en sierplanten kwijt te raken. Herverwerking helpt om het probleem voor altijd te vergeten.
 • Actellic. Behoort tot de klasse van organofosforverbindingen en wordt veel gebruikt om teken en andere insecteneters te doden. Het heeft een penetrante en weerzinwekkende geur, is giftig, verliest zijn eigenschappen niet bij hoge temperaturen. Geschikt voor het verwerken van gewassen die groeien in open veldomstandigheden. Behandel het medicijn uiterst voorzichtig..
 • Tanrek. Een ander populair insecticide middel, dat een contact-intestinaal effect heeft op veel parasieten, bestrijdt effectief de wittevliegkolonie. Het redt met succes gewassen met gladde bladbladen van insecten. Fluweelachtig gebladerte beschermd door een haarlaag wordt besproeid met een fijne spray.

Witte vlieg op tomaten in een kas

Witte vlieg op tomaten in een kas

In de zomer vallen wittevliegplagen bij voorkeur planten aan die in gewone bedden groeien. Met de komst van koud herfstweer, verstoppen ze zich in kassen, kassen of binnenshuis tussen kamerbloemen..

Vage gele vlekken op de bladbladen duiden op het verschijnen van witte vlieg of larven op de tomaten. De vlekken voelen meestal plakkerig aan. Ze blijven op de plaats van ophoping van ongedierte. Om verspreiding van de kolonie te voorkomen, worden de bladeren regelmatig van alle kanten bekeken. Wanneer de eerste sporen van een witte vlieg worden gevonden, komen ze direct in actie.

Om de witte vlieg, die schadelijk is voor kastomaten, kwijt te raken, helpt een zeepoplossing. Het blad wordt eerst grondig gewassen met koud water en vervolgens besproeid met geconcentreerd zeepsop. Hiervoor wordt teerzeep op een rasp gewreven en in water opgelost. De behandelde bladeren worden een uur in deze positie gelaten, waarna de oplossing wordt afgewassen. Zo’n volksremedie is veilig voor groenten. Om de tomaten een betrouwbare bescherming te bieden, wordt de procedure vele malen herhaald..

U kunt wittevliegplagen uit tomatenstruiken verdrijven met behulp van lijmvallen, die gelijkmatig aan verschillende uiteinden van de kas moeten worden geplaatst. Om het aantal ongedierte te verminderen, worden vliegenplakbanden opgehangen. Ze zijn geïmpregneerd met een speciale verbinding die insecten aantrekt. De beschreven vallen helpen het probleem op te lossen als we het alleen over volwassenen hebben. Om de larven op tomaten te vernietigen, worden de struiken besproeid met een knoflookoplossing of een infusie van paardenbloemwortels of bladeren.

Witte vlieg in de kas die hielp om er vanaf te komenWitte vlieg in de kas die hielp om er vanaf te komen

Als de kolonie snel groeit, is het niet mogelijk om insecten zonder chemicaliën uit de kas te verwijderen. Een beetje vloeibaar afwasmiddel, shampoo of schaafsel waszeep wordt aan insecticideoplossingen toegevoegd. Dan wordt de massa plakkerig en bij contact met de parasiet belemmert het zijn bewegingen..

In kassen waar op grote schaal groenten worden geteeld, wordt de groei van de wittevliegpopulatie biologisch beperkt door middel van roofzuchtige parasitaire entomofagen. Deze omvatten encarsia-wespen, die de eieren van deze plaag eten. Eén persoon kan 1 m² parasieten reinigen. serre.

Witte vlieg op komkommers in een kas

Witte vlieg op komkommers in een kas

Wittevlieg veroorzaakt aanzienlijke schade aan komkommers in de kas. Zowel larven als volwassenen zijn gevaarlijk. Een sterk en langdurig effect kan worden bereikt door twee of drie keer de behandeling van de struiken met een chemisch preparaat. Kleine foci kunnen worden verwijderd met behulp van folkmethoden. Aangezien groenten de neiging hebben om gifstoffen op te bouwen, is dit veiliger. Het is echter onwaarschijnlijk dat insecten die zich in een kas hebben gevestigd, de eerste keer met pesticiden of natuurlijke remedies kunnen worden uitgeroeid. De parasiet is erg vasthoudend, dus volgend jaar zal hij de aanplant gemakkelijk overnemen. Ook wordt tuinders geadviseerd om te onthouden over preventieve maatregelen..

Sporen van het verschijnen van witte vlieg op komkommers in een kas:

 • de bladeren verliezen hun helderheid, krullen op en vervagen;
 • het oppervlak van de platen is bedekt met kleverige gele vlekken of witte stippen;
 • larven plakken aan de achterkant.

Als je lichtjes met de struik speelt, zul je een zwerm vliegende witte motachtige motten opmerken. Als insecten net zijn begonnen te verschijnen, kunt u hun reproductie stoppen met behulp van folkmethoden. Om een ​​duurzaam effect te bereiken en het probleem voor altijd te vergeten, zal de behandeling van de struiken elke week moeten worden herhaald. Meerdere bespuitingen laten geen kans voor parasieten om te overleven in kassen. Vergeet tijdens de procedure niet om de zelfkant van de plaatplaten grondig te bevochtigen..

De zeepoplossing is zeer effectief tegen witte vlieg. De spons wordt ondergedompeld in de oplossing en de delen van de plant waarop de larven worden gekweekt, worden afgeveegd. Het voordeel van deze methode is dat je door de behandeling met zeepsop zowel de larven als de roetzwam kunt verwijderen. Komkommers zullen dankbaar reageren op de procedure, de bladeren krijgen een volledige portie zuurstof via de poriën.

Bij een massale ophoping van witte vlieg op komkommers worden in de kas chemicaliën gebruikt. Bijvoorbeeld Fufanon, Detis, Aktaru, Verticillin. Los de stoffen op volgens de instructies. Ook in kassen worden plakband gehangen..

Witte vlieg in de tuin (in het open veld)

Witte vlieg op tomaten

Witte vlieg op tomaten

Met wittevlieg geïnfecteerde tomaten die buiten worden gekweekt, hebben precies dezelfde kenmerken als kasgewassen. In beide gevallen wordt de bestrijding van de plaag volgens hetzelfde principe uitgevoerd. Het gebruik van chemicaliën is relevant in het geval dat de behandeling met folkremedies geen effect had. Als het gewas op de rand van de dood staat, is een behandeling met insecticiden niet meer nodig..

Om de tuin en de stad te beschermen tegen het verschijnen van witte vlieg, is het belangrijk om de belangrijkste preventieve maatregelen niet te vergeten:

 1. Uitzonderlijk gezonde zaailingen worden in de volle grond geplant zonder tekenen en sporen van plaagschade.
 2. Onkruidbedden worden regelmatig gewied. Vooral wittevlieg verschuilt zich graag in struikgewas van sneeuw en brandnetels..
 3. Plaats lijmvallen op tijd om volwassenen te vangen.

Als insecten op zaailingen worden gevonden, is het noodzakelijk om de plant met agrochemie te besproeien of de gronddelen meerdere keren met folkremedies te behandelen. Alleen gedesinfecteerde zaailingen mogen naar de bedden worden overgebracht..

Als wittevlieg erin is geslaagd zich te vestigen op struiken die al zijn geplant, worden ze ontsmet met zwavel. Eieren van aleurodiden en vliegende motten zijn bang voor zwavel. Tomatenstruiken worden eenmaal per week besproeid met deze folk remedie. Als de kolonie op grote schaal is gegroeid, worden de struiken besproeid met een krachtige chemische stof. Fufanon, Mospilanom zal het doen. De verwerking wordt uitgevoerd bij bewolkt weer, wanneer er buiten geen wind en regen is, anders spoelt het water de stof af voordat het tijd heeft om te worden opgenomen. Witte vlieg heeft het vermogen om immuniteit tegen pesticiden te ontwikkelen, dus het wordt aanbevolen om de preparaten periodiek te veranderen..

Witte vlieg op komkommers

Witte vlieg op komkommers

Komkommers die zonder folie in de moestuin worden gekweekt, zijn erg kwetsbaar voor witte vlieg. Ze zijn gevaarlijk omdat ze worden beschouwd als de belangrijkste vectoren van ziekten. Vliegend van zieke struiken naar gezonde, infecteren ze ze met chlorose, geel komkommermozaïek, krullen en geelzucht. Bij de eerste symptomen van de aanwezigheid van witte vlieg op komkommers wordt de behandeling snel gestart. Door de hoge luchtvochtigheid en temperatuur neemt de vruchtbaarheid van de kolonie toe. Als er niet snel maatregelen worden genomen, kan het vrouwtje binnen een maand ongeveer 130 eieren leggen..

Als er wittevlieg op komkommers wordt gekweekt, wordt een integrale aanpak gehanteerd. Ze gebruiken volksremedies, pesticiden en mechanische trucs. Als de preventie echter op tijd wordt uitgevoerd, worden komkommers betrouwbaar beschermd tegen witte vlieg, zelfs in het open veld. Aanplantingen die niet van de larven konden worden gered, worden besproeid met zeepsop. Na een uur worden de bladeren gespoeld met schoon water. De larven die op de rug van het blad achterblijven, worden met de hand geoogst. Een bed van komkommers wordt na de procedure gewied. Eén behandeling is niet genoeg, het spuiten wordt na een tijdje herhaald om niet bang te zijn voor de oogst.

De meest effectieve folk remedie voor wittevlieg op komkommers is paardebloempers en knoflookoplossing. Om de reproductie van individuen te beperken, worden de struiken eenmaal per 1,5 week besproeid met een fytohormoon verdund in water genaamd Bud. Het bevat boorzuur en maleïnezuur. Van de bestrijdingsmiddelen in de strijd tegen insecten worden Iskra en Tsitkor gebruikt. Gebladertebehandeling wordt uitgevoerd op een windstille dag bij afwezigheid van regen. Aangezien wittevlieg snel resistentie tegen chemicaliën ontwikkelt, wordt ervaren zomerbewoners geadviseerd om van middelen af ​​te wisselen.

Vergeet de witte vlieg in uw omgeving! Een gemakkelijke oplossing voor het wittevliegprobleem.Vergeet de witte vlieg in uw omgeving! Een gemakkelijke oplossing voor het wittevliegprobleem.

Witte vlieg op kool

Het is heel eenvoudig te begrijpen dat een zwerm wittevlieg kool koos. Het is voldoende om de bladeren te schudden en witte motten zullen in verschillende richtingen vliegen. De zelfkant van de bladplaten kan bedekt zijn met doorschijnende larven. Ze worden vernietigd met zeepsop. Wrijf de bladeren met een zachte spons, was de zeep af met water.

Folkmedicijnen helpen wittevlieg uit kool te verwijderen. Ervaren tuinders adviseren het gebruik van een infusie van knoflook of paardenbloemwortel. Met behulp van een spuitfles worden koolbladeren besproeid met infusie. Kleefbanden, opgehangen aan de site, beschermen niet alleen tegen vliegen, maar dienen ook als een effectieve val van de witte vlieg. Als alle bovenstaande maatregelen niet werken en muggen de tuin blijven aanvallen, wordt de kool behandeld met chemicaliën. Het belangrijkste is om het niet te overdrijven met de dosering. De snelst effectieve landbouwchemicaliën zijn: Fitoverm, Fufanon, Iskra, Aktara, Aktellik en Confidor.

Witte vlieg op aardbeien

Witte vlieg op aardbeien

De resulterende witte coating op het oppervlak van de bladeren duidt op een wittevlieginfectie van de aardbei. Geleidelijk vertraagt ​​​​de groei van de plant, het blad verdort en valt af. Zieke struiken geven geen volwaardige oogst, bessen en groenten rotten voordat ze rijpen. Naast volwassenen voeden insectenlarven zich met celsap, dat aan de onderkant van de platen blijft plakken..

Zieke struiken worden gewassen met een oplossing bereid uit schaafsel waszeep. Ook is het toegestaan ​​om in plaats van zeep vlooienshampoo te gebruiken. Wanneer de vloeistof enigszins is geabsorbeerd, eindigt de procedure met het spoelen van de struiken.

Als je geen plakband bij de hand hebt, zijn de vallen gemakkelijk met je eigen handen te doen. Om dit te doen, moet je een stuk karton of triplex nemen, het in stukken snijden en geel schilderen, wat insecten aantrekt. Vervolgens wordt het oppervlak gesmeerd met een kleverig middel, bijvoorbeeld vaseline of honing. In de bedden worden kant-en-klare vallen geplaatst. Parasieten die boven de struiken zweven, raken met hun vleugels het karton aan en blijven plakken.

Pepermunt stoot plagen van wittevlieg goed af. Ze kunnen niet tegen de geur van munt. Op een aardbeienplantage is het daarom aan te raden om de plant tussen de rijen te planten. Knoflooktinctuur is ook nuttig. Gepelde gehakte knoflook wordt met heet water gegoten en ongeveer een week doordrenkt. Vervolgens wordt het mengsel gefiltreerd en verdund met water. De resulterende oplossing wordt besproeid met aardbeienstruiken.

Als de kolonie aleurodiden sterk is gegroeid, worden insectendodende preparaten gekocht. De geïnfecteerde vegetatieve massa wordt besproeid met Aktellik, Pegasus, Aktara, Confidor of Rovikurt opgelost in water. Bovendien kan het probleem biologisch worden opgelost. Wittevlieg die tuinaardbeien en aardbeien aantast, is bang voor natuurlijke vijanden – encarsia- en macrofusinsecten, die zich voeden met larven. Roofdieren roeien de kolonie parasieten op de site uit, waarna ze, op zoek naar voedsel, naar andere gewassen verhuizen.

Witte vlieg op frambozen

Witte vlieg op frambozen

Door witte vlieg aangevallen frambozenstruiken hebben precies dezelfde kenmerken als andere gewassen. De bladeren zijn bedekt met een witachtige, kleverige laag die de larven afscheiden. Gebrek aan celsap en voedingsstoffen, evenals verlies van turgordruk, leiden tot uitdroging, verkleuring en verwelking van de bovengrondse delen. Verzwakte frambozenstruiken dragen slechter vrucht.

Om de wittevliegplaag te bestrijden, worden eerst folkremedies gebruikt. Omdat zelfs de veiligste chemicaliën nog steeds giftig zijn en zich kunnen ophopen in bessen. Als de frambozenplantages echter volledig zijn aangetast door insecten, kun je niet zonder chemicaliën..

Witte vlieg op druiven

Als wittevlieg op de druiven wordt gekweekt, worden de struiken gewassen met zeepsop of behandeld met paardenbloeminfusie, knoflookoplossing. Folkmedicijnen worden minstens één keer per week gebruikt. Na het oogsten van de druiven mogen de struiken worden besproeid met een oplossing van Aktara of Fufanon.

Hoe zich te ontdoen van witte vlieg op kamerplanten?

Witte vlieg op kamerplanten

Fuchsia

Vaak valt de witte vlieg kamerplanten en bloemen aan. Fuchsia wordt bedreigd – een van de vertegenwoordigers van de Cypriotische familie. Deze meerjarige, bladverliezende heester is koudebestendig, dus de pot kan naar het balkon worden verplaatst om ongedierte te doden. Midges zijn bang voor de kou en tolereren geen temperatuurveranderingen. Als ze er echter al in zijn geslaagd om eieren op de bladeren te leggen, zal het niet mogelijk zijn om de plant op deze manier te redden. De bladeren worden aan beide kanten afgeveegd met een natte spons en de eieren worden verzameld.

Om witte vlieg en zijn larven te bestrijden, is het effectief om een ​​veilige folk remedie te gebruiken – suikersiroop. Los 2 theelepels op in een glas warm water. suiker en de bladeren worden behandeld met de resulterende vloeistof. In de strijd tegen volwassen wittevlieg heeft Actellik zich goed bewezen.

Hibiscus

Als de witte vlieg zich eenmaal op de hibiscus heeft genesteld, zijn ook aangrenzende kamerplanten kwetsbaar. Vrouwtjes reproduceren en vliegen van de ene bloem naar de andere in het appartement. Infestatie en ongediertebestrijding moeten zo snel mogelijk worden voorkomen. De overblijfselen van eieren en volwassenen worden vernietigd met een zeepoplossing en paardenbloeminfusie. Voor meer efficiëntie wordt de behandeling meerdere keren herhaald. Als de mot zich door de hele bloem heeft vermenigvuldigd, is het beter om in plaats van folkremedies een insecticide te gebruiken, bijvoorbeeld Aktara.

Wittevlieg valt kamerplanten net zo vaak aan als tuingewassen. Als gevolg van onjuiste zorg, slechte ventilatie in de kamer en wateroverlast van de grond, nestelen muggen zich snel op bloemen. Geïnfecteerde struiken worden behandeld met een zeepoplossing en gespoeld met stromend water. Om het effect te consolideren, halen ze een bloempot met hibiscus naar het balkon en besproeien deze bovendien met een krachtig insecticide..

Folkmedicijnen voor witte vlieg

Folkmedicijnen voor witte vlieg

Natte verwerking van bladeren

Het is het beste om de witte vlieg te vernietigen totdat de populatie is gegroeid. Een week later komen volwassen larven uit kleine larven, die zich kunnen verplaatsen en zich kunnen voeden met groenten en bloemen. Het stoppen van de verspreiding van gevleugelde individuen is problematisch. Om infectie te voorkomen, worden de bladeren eenmaal per week afgeveegd met een vochtige spons, met speciale aandacht voor de binnenkant van de platen, waar de parasieten het liefst hun eieren leggen. Verwijder het maximale aantal larven.

Als u uw plant goed verzorgt, verkleint u de kans op het verschijnen van witte vlieg. De mechanische methode om het ongedierte te vernietigen is alleen van toepassing in het geval van enkele aanplant. Om insecten in kassen en kassen te verjagen, zul je chemische reagentia moeten gebruiken.

De luchttemperatuur verlagen

Aleurodiden sterven bij lage temperaturen. Zieke bloemen en groenten worden naar een koele ruimte gebracht, waar de luchttemperatuur 8 tot 10 graden is. Invriezen doodt echter alleen volwassen wittevlieg. Eieren zijn bestand tegen kou, graven dieper in de grond, ze kunnen overwinteren. Als de omgevingstemperatuur weer stijgt, worden de larven actief en blijven ze celsap uit plantenweefsels zuigen..

HOE TE VECHTEN MET DE WITTE VLEUGEL ZONDER CHEMICALIN !!!!!!! IN DE KAAS, MET HANDMATIGE MIDDELEN, EEN EENVOUDIGE MANIERHOE TE VECHTEN MET DE WITTE VLEUGEL ZONDER CHEMICALIN !!!!!!! IN DE KAAS, MET HANDMATIGE MIDDELEN, EEN EENVOUDIGE MANIER

Tincturen en oplossingen tegen witte vlieg

 • zeep oplossing – de oplossing is bereid uit wasspaanders of teerzeep. De verhouding van zeep tot water moet 1: 6 zijn. Klop de vloeistof op tot een aanhoudend schuim. Vervolgens wordt de massa met een zachte spons op het oppervlak van de bladeren verspreid. Gebruik een spuitfles om grote aanplant op deze manier te behandelen. De bovenste laag aarde, waar de eieren verstopt zitten, wordt opgegraven en ook licht besproeid. Als de wittevlieg net is begonnen, is één behandeling met zeepsop voldoende. Om het effect te consolideren, is het echter handiger om de procedure binnen een week te herhalen..
 • Knoflook infusie – om een ​​infusie van knoflook te bereiden, neem 2 middelgrote teentjes knoflook, schil en hak ze fijn. Voeg 1 liter zuiver water toe, meng. Bedek de container met een deksel, zet hem op een donkere plaats. Het mengsel wordt een dag aangedrukt. Filteren voor gebruik. Om wittevliegplagen te verwijderen, volstaat het om 2-3 sprays met een interval van 7 dagen door te brengen..
 • Duizendblad kruideninfusie – verse duizendbladbladeren in een hoeveelheid van 90 gr. giet er schoon water in en blijf een paar dagen aandringen. Passeer de oplossing door een zeef en spuit de plant. Als er niet veel larven zijn, zijn 2-3 procedures voldoende om de cultuur van de witte vlieg te genezen. Het product wordt besproeid met een pauze van een week..
 • Tabaksverwerking – de infusie is gemaakt op basis van sigaretten. Tabak wordt eruit gehaald en in een diepe container gegoten. De tabak wordt overgoten met warm water. Om het mengsel te laten trekken, herschikt u de container op een donkere plaats. Begin na 5 dagen met het besproeien van het bladoppervlak met tabaksinfusie. Om te voorkomen dat de spuitfles verstopt raakt, wordt de oplossing voorgefilterd. De procedure wordt 1 keer in 3 dagen herhaald totdat de aleurodiden volledig afsterven..
 • Paardebloem infusie – het product is bereid uit paardenbloembladeren en -wortels. Voeg 40 gram per liter water toe. gehakte wortels en verse kruiden. Paardebloemen worden 3-4 dagen toegediend. Deze volksremedie is geweldig tegen witte vlieg in de warmte. Na 7 dagen moet de hydratatie worden herhaald..

Traditionele bestrijdingsmethoden zijn zeer effectief in de strijd tegen witte vlieg, als de tekenen van schade onbeduidend zijn, en zijn gericht op het verstoren van de levenscyclus van insecten.

Witte vlieg soorten

Witte vlieg soorten

Op het grondgebied van Rusland worden meestal 4 soorten witte vlieg gevonden:

 1. Broeikas. Schadelijk voor kamerbloemen en groenten die in kassen worden gekweekt. Het is vooral gevaarlijk voor komkommers, tomaten, fuchsia’s, varens, balsem, asters, viooltjes.
 2. Tabak. Het wordt beschouwd als een virale plaag. De risicogroep omvat: bessen, citrusvruchten, groenten, kruiden.
 3. Citrus. Het klimaat van de kust van de Zwarte Zee trekt deze soort witte vlieg aan, waar ze citrusvruchten aantasten.
 4. Aardbei. Het voedt zich met aardbeien en kool.

Entomologieboeken geven gedetailleerde beschrijvingen van de tabakswittevlieg. Het is deze soort die wordt beschouwd als het gevaarlijkste quarantaine-insect dat erin slaagde naar alle continenten te emigreren. De parasiet kan ongeveer 100 verschillende virussen dragen.

Bij warm zomerweer leeft een volwassen mot ongeveer twee weken. Onder gunstige omstandigheden legt één vrouwtje 50-300 eieren. De tabakswittevlieg houdt zich bezig met meloenen, industriële, groente- en bloemengewassen, voedergewassen en geneeskrachtige kruiden, en veracht zelfs onkruid niet. Soms komt de plaag over op bessen, struiken, fruit- en citrusbomen. Dit type witte vlieg bedreigt gewassen die commercieel worden geteeld in grote kassencomplexen..