Ziekten van kamerplanten

Als je je kamerplanten goed en zorgvuldig verzorgt, worden ze niet ziek. Groene vrienden zullen jarenlang genieten van hun verzorgde en gezonde uiterlijk, als: ze zorgvuldig worden behandeld; hoe u tijdig water geeft; wassen en spuiten; vermijd onderkoeling; maak de grond los; “Feed” met de nodige dressing.

Als de zorg nalatig is, kunnen we met zekerheid zeggen dat de bloemen na korte tijd ziek worden en parasieten ze zullen overwinnen..

Hier is een lijst met verschillende oorzaken van het ontstaan ​​van ziekten bij planten:

  • Concepten
  • Plotselinge temperatuurschommelingen
  • Locatie op een koude vensterbank
  • Locatie in de buurt van batterijen in de winter
  • Wateroverlast of uitdroging van de grond
  • Het water voor irrigatie is koud
  • Onnauwkeurige of misplaatste transplantatie
  • De grond past niet bij de plant

Schimmels en parasieten kunnen meegebracht worden met nieuwe stekken. Zodra het eerste teken van de ziekte werd opgemerkt, moet de aangetaste bloem onmiddellijk worden verwijderd van gezonde planten en moet de behandeling worden gestart. Natuurlijk is het waanzinnig jammer voor het “huisdier” als hij volledig werd getroffen door een ziekte – ongedierte, schimmel, rot. Maar in dergelijke gevallen wordt aanbevolen om de zieke plant kwijt te raken, anders verspreidt de infectie zich als een vuur en kunnen alle bloemen afsterven..

Bovenal zijn planten vatbaar voor schimmelziekten. De meest bekende zijn vlekken op de bladeren; witachtige bloei op bladeren, scheuten, fruit – echte meeldauw; valse meeldauw of valse meeldauw – meestal te vinden in planten die buiten groeien; roestschimmels veroorzaken zogenaamde roest.

Vlekken op bladeren en stammen, die na zeer korte tijd (indien onbehandeld) barsten en rijpe sporen verspreiden; als u de stervende delen van de plant niet verwijdert, kan er rot verschijnen en de hele bloem verpesten; fusarium – komt meestal voor als gevolg van niet-gereinigd land; gommosis – de afgifte van bruinachtig of poederachtig sap, begint als gevolg van schade aan de bovenste laag van de plant. Meestal verzwakte bloemen; zwarte of roetzwam – vormt zich in vochtige en slecht geventileerde ruimtes. Als je na verloop van tijd een grijzige bloei opmerkt, kun je deze verwijderen door deze af te vegen met een licht vochtige spons..

Dus, als je een plant hebt, zorg er dan alsjeblieft voor. Anders zal de plant van een goede helper en een luchtfilter veranderen in een stofafscheider en het milieu beginnen te vervuilen..