Hogyan ültessük a sárgarépát

A sárgarépa ritkítása hosszú, unalmas és kellemetlen feladat. Annak érdekében, hogy ne töltsön órákat a kerti ágyon a művelése során, tudnia kell, hogyan kell sárgarépát ültetni, amelyben a palánták egységesek, szépek lesznek.

Sárgarépa ültetése maggal nyílt talajra, későbbi ritkítás nélkül

A kertészek gyakorlatában számos lehetőség van a sárgarépa ültetésére:

  • WC -papíron (a kerti növények vásárolt csíkjainak alternatívájaként);
  • zselés leszállás;
  • tél előtt (ez a lehetőség az őszi időszakra vonatkozik).

A mag előkészítése

Sárgarépa magvak előkészítése

A sárgarépamagokat kalibrálni kell, mielőtt velük dolgoznak. Sózzuk meg a vizet, és öntsük bele a zsákból a magokat. A felmerülőket el kell távolítani. Az aljára süllyedés ideális leszálláshoz.

Az előkészítést előre meg kell tenni: 12 nappal a nyílt talajba történő ültetés előtt. Először is a zsákból származó magokat egy előkészített rongyra öntik, és csomót kötnek. Ne húzza meg túlságosan a szövetet, hogy az ültetési anyag szabadon feküdjön.

A második lépés: 25-30 cm mély lyukat ásnak, és egy előkészített csomót helyeznek oda. A talajt felülről megnedvesítik és földdel borítják. A kijelölt 12 nap alatt kijönnek a meglévő illóolajok, amelyek megakadályozzák a sárgarépa kiváló minőségű csírázását..

Idővel a csomót eltávolítják. Az ott található magok jelentősen megnőnek, sőt csírázni is kezdhetnek. Sokkal könnyebb ilyen anyaggal dolgozni. Ezután a tartalmat egy tálba öntik és burgonyakeményítővel keverik össze, ami miatt a magok nem annyira ragadósak, fehérek és kényelmesek a további manipulációkhoz (a színváltozásnak köszönhetően jól láthatóak sötét talajon).

Hogyan kell ültetni

Hogyan ültessük a sárgarépát

Az előkészített ágyon a kívánt hosszúságú horony készül. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a sárgarépa magjai megnőttek, könnyen ültethetők, megfelelő távolságban az ültetési anyagok között. A tetejét megszórjuk földdel vagy homokkal. Az ilyen egyszerű manipulációk biztosítják a jó csírázást, és megóvnak a ritkulástól a jövőben..

A bevetett barázdát nem kell öntözni. A magok mindenesetre jól csíráznak. A kéreg megjelenése a talajon az öntözés után csak lelassítja a palánták fejlődését. Minden feltétel helyes teljesítésével az első hajtások 3-5 napon belül megjelennek..

Kicsit megváltoztathatja a felkészülés módját. Miután eltávolította a csomót a talajból, a magokat meleg vízbe öntik (nem melegebb, mint 50 fok). Addig tartsa ezt, amíg a folyadék teljesen le nem hűl. Ezután az anyagot kivesszük, megszárítjuk és a fenti módon elvetjük.

A sárgarépát ültetheti úgy, hogy utána ne híguljon, a magokat WC -papírra ragaszthatja. Szükséged lesz háromrétegű tekercsre, speciális keményítő ragasztóra és pamut törlőkendőre.

A ragasztó elkészítéséhez fel kell forralni egy pohár vizet, és tegyen egy teáskanál keményítőt. Forraljuk fel sűrűre, majd hűtsük le. Ezután egy csepp ragasztót viszünk fel az előkészített (körülbelül 1 cm széles) papírcsíkokra vattapálcával, amelyre magot helyezünk. A cseppek közötti távolság – 4-5 cm.

Az előkészített területen körülbelül 3 cm mély hornyokat készítenek. Továbbá magokkal ellátott csíkokat helyeznek beléjük, és földdel összetörik. Fontos tudni, hogy ezzel az ültetési módszerrel az ültetési anyag sokkal tovább csírázik: akár 20 napig..

Hogyan kell sárgarépát vetni, hogy később ne vékonyodjon. Mag előkészítés, sárgarépa vetése markerrelHogyan kell sárgarépát vetni, hogy később ne vékonyodjon. Mag előkészítés, sárgarépa vetése markerrel