Mit ültessünk a felszabadult ágyásokra

A korai saláta, retek, zöldhagyma olyan növények, amelyek június elején adják az utolsó termést. Utánuk az ágyások szabadok maradnak, és felmerül a kérdés, hogy mi a jobb ültetni a felszabadult területeken. Természetesen vetheti őket oldalsó rátákkal, de vannak más lehetőségek is, amelyek további termést eredményezhetnek..

Mit ültessünk a kiürített ágyásokba

Burgonya

A korai és korai érésű burgonyafajtáknak a meleg évszak végére lesz idejük a termésük kedvében járni, ha például június elején a retek betakarítása után ültetjük. Az olyan fajták, mint a Sprinter, Ariel, Belorussky elején, Zaravshan, Timo és még sokan mások nagyon gyorsan, mindössze 40-60 nap alatt érnek..

Zöldbab

A sokféle bab közül ajánlott a Caramel, Saksa vagy a Rosinka választása. Ezek a fajták virágozni fognak egy korai saláta vagy retek és zöldhagyma után. Nem igényelnek harisnyakötőt vagy további támogatást. A spárgabab kis bokrokban nő, de jó termést hoz..

Fejes káposzta

Júniusban csak a korai érésű káposztafajtákat lehet ültetni – ezek Zemlyachka, Kazachok, Zarya, Express, Nevestka és mások. A vetőmag csírázásának pillanatától a betakarításig 80-90 napig tart. Igaz, az ilyen káposzta nem alkalmas hosszú távú tárolásra..

Ezt a zöldségnövényt ültetheti a salátától vagy a hagymától mentes ágyásokba. Az ültetési módszer mag legyen. A magokat jól megnedvesített talajba kell ültetni, és az ágyásokat sűrű burkolat (például lutrasil vagy agrospan) alatt kell tartani, amíg a hajtások megjelennek..

Cékla és sárgarépa

Ez a két zöldségnövény nagyon kényelmes a júniusi ültetéshez, mivel sokáig jól tárolhatók, vagyis téli tárolásra alkalmasak. A késői fajtákat és a közepes érettségű fajtákat és a növényi magokat június tizenötödike után kell kiválasztani, nem korábban.

Retek, fehérrépa, daikon

A keresztesvirágú zöldségek virágozni fognak a korai burgonya, hagyma, fokhagyma, zöldbab, korai uborka és borsó után. Leszálláskor nagyon fontos két fontos szempontot figyelembe venni. Először is, a magokat sekély mélységbe kell ültetni (legfeljebb egy centiméter). Másodszor, ültetéskor be kell tartani a magvak közötti távolságot, legalább 20-25 centimétert..

Fejes káposzta

A kínai káposzta termesztésének jó ideje július utolsó hete és augusztus első hete. Ebben az időszakban az ágyakat megszabadítják a fokhagymától és a borsótól. Az ekkor ültetett pekingi káposzta tél előtt sikerül növekedni, nem fél a kis fagyoktól, nem reagál a nappali órák és a napmennyiség csökkenésére. Ha élelmiszer -fóliába csomagolják, tavaszig megőrzi jótékony ízét..

Kapor és saláta

Ezek a zöldségnövények későn ültetve is jól nőnek, és a kaporzöldek sokkal teltebbnek tűnnek. A kapor és a saláta nagyon gyorsan nő, és örül az ízének.

Rukkola és retek

A nyár vége jó alkalom egy második termés retek és rukkola termesztésére. Kártevők szinte nincsenek, a növényeket már nem károsítja a meleg. Ezek a növények meglehetősen gyorsan nőnek, és az újratermés a sarkon lesz..

Újratelepítési jellemzők

Újratelepítési jellemzők

A tapasztalt nyári lakosok és kertészek azt javasolják, hogy újratelepítéskor vegyenek figyelembe néhány tanácsot:

1. Mivel a zöldségek újraérésére nincs sok idő, érdemes csíráztatni, mielőtt magokat és gumókat ültetnénk. Ez megkönnyíti a gyors és barátságos csírázást. Lehetőséget ad a kiváló minőségű növényfejlesztésre is..

2. Annak biztosítása érdekében, hogy a hideg idő előtt lesz ideje betakarítani a teljes termést, próbálja meg csak a legkorábbi fajtákat használni az újratelepítéskor..

3. Ne használja a felszabadult ágyakat újratelepítésre előzetes feldolgozás nélkül. A megelőző intézkedések megvédik a jövő termését a gombás betegségektől. Szükséges a Fitosporin készítményen alapuló oldat elkészítése és az összes szabad ágy alapos öntözése.

4. Nem lehet majd nagy és jó minőségű zöldségnövényt termeszteni és összegyűjteni azokban az ágyásokban, ahol az előző növények minden tápanyagot elvettek a talajból. A talajtakaró segít megmenteni a napot. Javasolt az ágyások talajtakarása újratelepítéssel. Az őszi betakarítás után a talajtakaró réteg a helyszínen maradhat. Néhány kertésznek van ideje zöldtrágya növényeket vetni és termeszteni ősszel. Mindkét esetben a talaj megkapja előnyeit és további táplálékot..

A kitartó, türelmes és tapasztalt nyári lakosok nem hagyják ki a pillanatot, hogy megszerezzék a második termést. Csak figyelembe kell vennie tanácsainkat és ajánlásainkat.